O ESTA A PROGRAMU BEZVÍZOVÉHO STYKU

ESTA je zkratka pro "Elektronický systém cestovních povolení" (Electronic System for Travel Authorization) a jedná se o on-line aplikaci určenou pro kontrolu údajů o cestujících do USA dříve, než vstoupí na palubu letadla nebo plavidla do Spojených států. Žádost ESTA může podána pouze elektronicky a vystavení povolení je za poplatek. O ESTA mohou žádat pouze cestující, kteří jsou držiteli cestovního pasu zemí bezvízového styku.

Program bezvízového styku je americký vládní program cestovních povolení, který se vztahuje na občany uvedených zemí. To umožňuje návštěvníkům z těchto zemí přijet do Spojených států bez víza na dobu až 90 dnů za účelem podnikání nebo cestování. Návštěvníci mohou v rámci bezvízového programu cestovat do všech padesáti států, naAmerické Panenské ostrovy a Portoriko. Do jiných oblastí USA lze v rámci bezvízového programu cestovat s omezeními.

 

 

Zjistěte více o ESTA a Programu bezvízového styku

Nejčastější otázky o ESTA a Programu bezvízového styku

Jak požádat o ESTA?

Můžete požádat o povolení ESTA na našich webových stránkách. Postupujte podle pokynů a odpovězte na otázky v žádosti.

Informace, které budete potřebovat: údaje z pasu; historie přenosných nemocí; kriminální historie, pokud existuje; jakákoliv jiná jména; vaše historie, pokud jde o víza do Spojených států; jména rodičů; město narození; rodné číslo; kontaktní informace; a číslo platební karty.

Co znamená ESTA povolení?

Pokud obdržíte povolení ESTA, znamená to, že máte nárok cestovat v rámci bezvízového programu, ale nemusí to nutně znamenat, že budete vpuštěni do Spojených států. Vstup do Spojených států je založen na kontrole ze strany imigračního úředníka po příletu/připlutí do Spojených států.

Kdo je způsobilý využívat Program ESTA?

Občané zemí bezvízového styku, kteří mají v úmyslu vstoupit do Spojených států letecky nebo po moři, jsou způsobilí využít programu ESTA.

Cesta musí být uskutečněna prostřednictvím autorizovaného přepravce. Cestující musí mít platný pas a zpáteční letenku, a jejich zpáteční cesta musí končit mimo území Spojených států. Každý cestovatel musí požádat o vlastní cestovní povolení, včetně nezletilých dětí do 18 let a musí být splněny všechny podmínky způsobilosti programu bezvízového styku (například platnost pasu delší než šest měsíců od plánovaného data návratu ze Spojených států).

Program bezvízového styku (a souvisejícího Programu ESTA) je k dispozici pro občany Andorry, Austrálie, Rakouska, Belgie, Bruneje, Chile, České republiky, Dánska, Estonska, Finska, Francie, Německa, Řecka, Maďarsko, Islandu, Irska , Itálie, Japonska, Lotyšska, Lichtenštejnska, Litvy, Lucemburska, Malty, Monaka, Nizozemska, Nového Zélandu, Norska, Portugalska, San Marina, Singapuru, Slovenska, Slovinska, Jižní Koreje, Španělska, Švédska, Švýcarska, Tchaj-wanu a Spojeného Království.